MCK'ere i Birken

Postet av Mandal Cykleklubb den 4. Sep 2015

Fra Lindesnes Avis:

For femte gangen krysset hun i helgen målstreken i klassikeren. Det ligger an til å bli flere starter ettersom det er mannen som trekker i trådene når den store kontingenten med mandalitter setter kursen for Mjøs-traktene.

I år var det et tosifret antall fra vårt nedslagsfelt som hadde funnet sine plasser da bussen trillet ut av byen og satte kusen nordover. Svein Høksaas var en av dem. Veteranen har fullført 19 av de 23 birkebeinerrittene som har blitt arrangert.

Neste år er han klar for 20-årsjubileum. Aud Miriam har lyst til å få med seg det. Hun er derfor klar for minst en start til i rittet som har så stor tiltrekningskraft på syklister fra hele landet. Aud Miriam er ikke så sikker på om hun hadde vært en del av det store startfeltet om det ikke hadde vært for at hennes bedre halvdel lokket henne med. Jomfruturen ble en såpass positiv opplevelse at hun ønsket seg tilbake året etter Siden har hun vært med.

Plass for alle

– Jeg har sansen både for rittet og turen. Det fine med Birkebenerrittet er at det er plass både for eliten og de som ikke har andre ambisjoner enn å fullføre. Det er nok en av rittets suksessfaktor. Jeg ble imponert over at det er så mange damer som deltar da jeg debuterte her. I vårt reisefølge er det ikke mer enn to syklister som representerer det kvinnelige kjønn. Jeg håper derfor det skal være mulig å få med flere neste år, sa 44-åringen til Lindesnes søndag.

Hun synes det er kjekt at Birkebeinerrittet går i litt annet terreng enn det de er vant med fra Mandal og heimfylket. Høksaas legger ikke skjul på at traseen er forholdsvis kupert og utfordrende. Det er mage høydemeter som skal forseres før deltakerne er fremme på Lillehammer. Flere av de tøffeste stigningene ligger 900 meter over havet.

Tøffe stigninger

Aud Miriam er av den oppfatning at det er en fordel å være godt forberedt når de bratteste og mest kravene bakkene skal forseres i Birkebeinerrittet. Hun brukte Nordsjørittet som er det største sykkelrittet sør for Dovre som oppkjøring til Birken som er en fin avslutning på sykkelsesongen. Den lokale troppe feiret at de hadde fullført med god mat og drikke på Hafjell. Banketten i Gudbransdalen har blitt turens høydepunkt for Mandal-sliterne.

– Det er som sagt plass for flere både på bussen og i reisefølget. Birken kan være et passende treningsmål. Stemningen og folkelivet gjør at dette arrangementet skiller seg ut fra andre sykkelritt. Flere tusen tilskuere heiet oss frem da vi passerte Sjusjøen og andre steder langs løypa. De oppmuntret oss og gjorde det lettere å glemme slitet, sa en fornøyd femårsdebutant til lokalavisen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.